İnşaat sektöründe umutlar 2015′e kaldı

İnşaat sektörünün 17 Aralık’tan beri durağan vaziyette olduğunu ifade eden İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, “Seçim sonrası inşaat sektöründe herhangi bir hareketlenme olmadı. Bunun yanında inşaat malzemelerine yüzde 20’ye varan zamlar geldi” dedi.

Konut satışlarında durgunluk yaşandığını belirten İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, “İnşaat sektörü 17 Aralık’tan bu yana durgun vaziyette. Bütün umutlarımız seçim sonrasına ertelenmişti. Ama ne yazık ki, seçim sonrası inşaat sektöründe herhangi bir hareketlenme olmadı. İnşaat malzemelerine yüzde 20’ye varan zamlar geldi. Tuğlada olsun, demirde olsun, çimentoda olsun zamlar yapıldı. Maalesef daire satışları biraz ağır gidiyor. Vatandaşlar faizlerin biraz düşürülmesini bekliyor. Aslında şu anda faizler 1’in altına düştü. Ama biraz daha düşmesi isteniyor. Zaten biz 2014 yılından ümidi kestik. İnşallah 2015 yılında seçimlerden sonra işlerimiz açılacak. Bunu umuyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Vatandaşların şu an herhangi bir yatırım yapamadığını ifade eden Baykan, “Ancak taksitlerini ödüyor. Yastık altında varsa 3-5 lirasını da borcuna veriyor. Türkiye’de kredi kartı olmayan yok. Bankalara borcu olmayan yok. Köylülerin bütün tarlaları ipotekli. Vatandaşların ne altına, ne de gayrimenkule yatırım yaptıklarına inanmıyorum. Şu anda çok zor şartlarda idare ettiklerini biliyorum. Önümüzde kurban bayramı da var. İnsanlar keseceği kurbanın parasını biriktirmeye uğraşıyor” dedi.

Kaynak: http://www.gozlemkulesi.com/insaat-sektorunde-umutlar-2015e-kaldi.html


İnşaat sektöründe umutlar 2015′e kaldı