Bursa termal merkezi olacak!

Yıllardır Bursa`nın termal merkez olacağı hakkında haberler görmekteyiz fakat bu konuda söylenenlerin çoğu sözde kalmakta ve her hangi bir icraat görülmemektedir. Bu konuda Bursa Büyük Şehir Belediye başkanı Recep Altepe somut adımlar atarak projeleri kısa sürede hayata geçireceği görülüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin uygun bölgelerinde açık ve kapalı termal tesis ile içmeler yaparak, kenti yaşlı ve sporcu dostu termal merkezi haline getirmek için çalışma başlattı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teknik incelemelerde bulunmak üzere kaplıcalarıyla ünlü Almanya ve Avusturya'daki termal tesisleri ziyaret etti. Altepe, bazı Avrupa ülkelerinin yıllar önce bu tür tesisleri yaptığını ve bugün çok ciddi bir gelir elde ettiğini söyledi. Bursa'nın da turizm kenti olabilmesi ve sağlık turizminden hak ettiği payı alabilmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini kaydeden Altepe, başta Sıcaksu bölgesi ve Tabakhaneler olmak üzere kentin muhtelif noktalarına modern tesisler yapmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi.


Altepe gezi kapsamında önce Almanya'nın Bad Füssing bölgesindeki termal tesisleri inceledi. Altepe başkanlığındaki teknik ekip, tesislerdeki su kalitesinden havuzların niteliğine, havuz makine sistemlerine, tıbbi imkanlara ve açık alanlarda oluşturulan suda hareket içeren aktivasyonlara kadar tesislerde oldukça detaylı bir niceleme yaptı.


BİZ DE YAPABİLİRİZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Başta Sıeaksu Bölgesi, Tabakhaneler olmak üzere pek çok bölgeye bu tür tesisleri yapmak için harekete geçtik. Bu amaçla Almanya ve Avusturya'da incelemelerde bulunduk. Almanya'da uzun yılar önce yapılan büyük tesisleri inceledik. Bad Füssing denilen önemli bir kaplıca turizmi merkezleri var. Burası 23 bin yatak kapasitesi olan termal bir merkez. Bu yıl 50 yaşma girmesine karşm tedavi tesisleri ve kür merkezleriyle çok önemli, büyük bir merkez. Bizim hedefimiz, bu tesislerin çok daha modernini; değişik havuzların olduğu, her türlü hastanın ihtiyacına göre sistemlerin yer aldığı, tüm mekanlarıyla. birlikte her türlü sağlık alanında uygulandığı tesisleri Bursa'miza kazandırmak. Yapacağımız tesisler hem .Arap hem Avrupak turiste hitap edecek şekilde planlanacak. Bunun yanı sıra, Bursa'da 'içmeler'olacak, bunun iyi örnekleri de Fransa Nice'de, arkadaşlarımız oradaki tesisleri de inceleyecek.


Bursa termal sularının, böbrek kumu dökme özelliğinden radon gazı özelliğine kadar her türlü özelliğinden yararlanacağız. Çok yakın zamanda.

Bursa termalde eski unvanına kavuşacak. Termalde önce Bursa vardı, şimdi yine Bursa olacak" diye konuştu. Bursa'nın yüzyıllarca süren 'termal kent kimliğimi gerçek anlamda yeniden hayata geçirmek istediklerini ifade eden Altepe, turizmden, özellikle de sağlık turizmden kentin hak ettiği payı alacağını kaydetti.

Başkan Altepe, "İnşallah Bursa bu nimeti en güzel şekilde yaşayacak. Sağlık turizminin en güzel şekilde icra edildiği bir merkez olacak" dedi.


4 MİLYON TURİSTE YETER Altepe'nin verdiği bilgiye göre, Almanya'nm Bad Füssing termal tesisler bölgesi 23 bin yatak kapasitesine sahip ve yılda 6 milyon kişi konaklama yapıyor. Bursa'daki su kalitesinin çok daha. nitelikli ve farklı özellikler taşıdığına dikkat çeken Altepe, "Elimizde böyle imkanlar varken neden yararlanmayalım. Çok önemli miktarlarda döviz bırakan bu kitlenin Bursa'ya gelmemesi için neden yok. Bu tür tesislerin olması gereken en temel yer Bursa. İnşallah kentimiz bundan payını alacak. Ama bilindiği gibi Bursa yılda 500 bin civarında dış turist, alıyor.


Bad Füssüıg Almanya'nm sadece bir termal merkezi, başka bölgelerde başka tesisler ve merkezler de var. Ama. sadece 23 bin yatak kapasitesi ile yılda 6 milyon turisti ağırlıyor. Bu tür tesislerin, yılda 4 milyon turiste yetecek kadar termal su kapasitesi olan Bursa'ya ne kadar değer katacağını görmüş oluyoruz. Bu kitleleri Bursa'miza çekmek demek; sağlık hizmetleri için bırakılan dövizin yanı sıra; çarşıların dolması, restoranların dolması, tarihi mekan ziyaretçilerimi bugünkünden çok daha fazla olduğu, kongreler için aranan yer olması demek" dedi.



Bursa termal merkezi olacak!