Emlak Vergisi 1. Taksit Ödemeleri Yarın Başlıyor

Emlak Vergisi 1.taksit ödemeleri yarın başlıyor. Son gün 31 Mayıs…1986 yılından bu yana belediyeler tarafından arsa, bina ya da ev gibi taşınmaz sahiplerinden alınan dolaysız vergiye emlak vergisi deniyor.Her taşınmaz sahibi emlak vergisini ödemek zorundadır. Emlak vergisi 2 taksit halinde ödeniyor.Peki emlak vergisi 1.taksit ödemesi ne zaman? Emlak vergisi 1. Taksit ödemesi yarın başlıyor. Taşınmaz sahiplerinin emlak vergisi 1. Taksit ödemesini en geç 31 Mayıs’a kadar yapmaları gerekiyor.Emlak vergisi 2. Taksit ödeme zamanı ise 1 Eylül’de başlıyor 30 Kasım 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam ediyor.

EMLAK VERGİSİ NASIL VE NEREYE ÖDENİYOR?
Emlak vergisi emlağın bulunduğu belediyelere ödeniyor. Bunun yanı sıra belediyeye gidemeyecek durumda olanlar PTT havalesi veya taşınmazlarının bulunduğu yerin belediyesinin banka hesap numaraları aracılığıyla havale gerçekleştirebiliyor.. Banka havalesi gerçekleştirecek olan vatandaşlar, vergi mükellef numaralarını yazmaları gerekiyor.

EMLAK VERGİSİ İNTERNETTEN ÖDEME
Emlak verginizi internet üzerinden online olarak da ödeyebilirsiniz. Bunun için bağlı olduğunuz belediyenin internet sitesine girip e-belediye linkini tıklıyorsunuz. Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaralarını girerek online bir şekilde emlak verginizi internet üzerinde ödüyorsunuz.

Emlak Vergisi 1. Taksit Ödemeleri Yarın Başlıyor Etiketler




Emlak Vergisi 1. Taksit Ödemeleri Yarın Başlıyor