Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi 2017`de Tamamlanacak

Toplam 4. etaptan meydana gelen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor…

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 42 hektar alana yayılan Soğanlı kentsel dönüşüm projesi 35 hektarı rezerv, 7 hektarı ise riskli alandan meydana geliyor.

4 etap halinde hayata geçirilecek olan Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabından çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 15 bin 95 metrekare alan üzerinde 10 blok halinde yükselen 1. etap 1. kısımda kaba inşaatın yüzde 30’luk bölümü tamamlandı. Projenin 1. etabı 1. kısmı toplam 223 konut ve 17 ticari birimden meydana geliyor.

Yüzde 80’i yeşil alan olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. ve 4. etap çalışmalarına bu ay içerisinde başlanması planlanıyor. Proje kapsamında tüm çalışmaların 20 ayda tamamlanması hedefleniyor. Proje hakkında açıklamada bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Proje rezerv ve riskli alan olmak üzere iki etapta yapılacak. Öncelikle rezerv alana konutlar inşa edilecek ve taşıma sistemi ile hiç kimse mağdur edilmeyecek. İnsanlar başka bir mahalleye taşınmak zorunda bırakılmadan önce alan ve konut oluşturup, daha sonra da bu konutlara taşınılacak. Tüm Soğanlı domino etkisi ile dönüştürülecek. Buradaki dönüşüm dalga dalga ilçenin geneline yayılacak. İlk olarak Demirkapı ve Soğanlı’da riskli bölgelerdeki vatandaşların transferi gerçekleştirilecek. ” dedi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi 2017`de Tamamlanacak Etiketler




Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi 2017`de Tamamlanacak